top of page

nice to meet you.

Na tien jaar in een corporate omgeving te hebben gewerkt, zag ik dat het tijd was voor verandering in bedrijfscultuur, houding en gedrag. Traditionele modellen zorgen voor burn-out, bore-out en quiet quitting. Het is tijd om mensen centraal te zetten, dan volgt succes vanzelf. Die definitie van succes zet je zelf.

Zo is het ook met je eigen leven, als je lekker in je vel zit ben je succesvoller. Je moet wel - als persoon, maar ook als organisatie- bereid zijn om door het oncomfortabele proces van groei en transformatie gaan. Hiervoor is Field of Faith opgericht: om personen en organisaties te voeden met kennis vanuit de wetenschap. Samen vertrouwen (terug)  te vinden om verandering aan te gaan, te groeien en resultaat te oogsten.
 

my story.

Hoe is het mij in godsnaam gelukt om in een kleine 2 jaar tijd, twee kinderen op de wereld te zetten, te verhuizen van Amsterdam naar Sittard, ons nieuwe huis te verbouwen naar praktijk ruimte, mijn baan als key account manager om te gooien naar het ondernemerschap èn twee opleidingen af te ronden? Tja, denk alles bij elkaar, mijn verhaal.... ik neem je mee.

Ik neem je mee naar Amsterdam, waar ik tien jaar lang gewoond heb. Mijn leven speelde zich af in een snelle stad, met een baan bij een grote Amerikaanse corporate waar targets leading waren. Met die hoge werkdruk, veel sociale activiteiten, een nieuwbouwwoning én bruiloft in de planning ging het mis. Door mijn perfectionisme en de drang om iedereen te vriend en tevreden te houden, ging ik te vaak en langere tijd over mijn grenzen heen. Ik belandde in een burnout. Achteraf ben ik dankbaar, want dit was een les voor het leven. Door deze ervaring, heb ik vertrouwen in mezelf teruggekregen. Ik besefte dat ik verantwoordelijk was voor mijn eigen gedrag en dus ook mijn leven. Ik leerde mijn grenzen te stellen en mijn eigen energie te bewaken, zodat een leven kan leiden waarin ik leef vanuit mijn eigen waardes en doelen - een leven gebaseerd op dingen die ik écht belangrijk vind en mij daardoor dus geluk en zingeving opleveren. 

Coaching

Tijdens het herstel van mijn burn-out heb ik naast een psycholoog ook een coach aan de hand genomen. Mijn coach maakte me bewust van de keuzes die ik in het leven had en – nog belangrijker – ik kreeg vertrouwen dat ik zelf deze keuzes kon maken. Wow, wat een eye-opener, geluk heb je grotendeels zelf in de hand! Ik ging mij steeds meer verdiepen in psychologie en onze collectieve zoektocht naar geluk. Door verschillende cursussen, boeken en podcasts werd mij steeds duidelijker dat ik deze kennis wil delen, maar nog liever mensen wil helpen ook dit vertrouwen in zichzelf te voelen en geluk te vinden. Grappig hoe het verleden dan opeens weer terugkomt, in mijn afstudeerscriptie heb ik namelijk onderzocht welke factoren effect hebben op het geluk (baantevredenheid) bij werknemers. En nu ben ik weer terug op dit pad: wat maakt mensen, jou, nu écht gelukkig? Om jou hierin te kunnen ondersteunen in je leven, ben ik terug de schoolbanken ingedoken voor de opleiding tot professioneel coach. 

Acceptance and Commitment Therapy

Toen ik net gestart was met mijn praktijk, werd ik door een relatie getipt over ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Eenmaal ingelezen was ik meteen enthousiast over de nuchtere insteek, maar vooral omdat deze vorm van gedragstherapie vanuit de wetenschap bewezen successen boekt. Ik heb ik mij dan ook meteen ingeschreven voor een opleiding in ACT. Tijdens de opleiding moest ik zelf ook diep gaan en heb ik nog beter leren voelen. Met mijn sales achtergrond kan ik alle kennis betreft ons brein (en dus ook mijn eigen gedachtes) goed 'verkopen'. Maar wat zit daarachter? Wat zit er bij mijzelf achter? En wat als je inziet dat de worsteling met je gedachtes, vervelende emoties en proberen controle hierover te krijgen zinloos is? In het begin een beetje eng, maar erna enorm verlichtend. Zonder deze worsteling met je gedachtes en emoties, komt 'de weg' namelijk vrij om je leven te leven naar je waardes en daar bijhorende doelen. ACT is een super waardevolle toevoeging aan mijn tools, om jou (maar ook mezelf) doelen te laten bereiken.

Werkgeluk

Ik ben in 2011 afgestudeerd op baantevredenheid en dat blijkt toch mijn speerpunt. Tijdens mijn werkende leven heb ik zelf mogen ervaren dat werkgeluk niet vanzelfsprekend is. De organisatie, maar ook jijzelf hebben een verantwoordelijkheid in het ervaren en faciliteren van werkgeluk: simpelweg met plezier naar je werk gaan. Baaldagen daargelaten. Als jij floreert op je werk, maakt dat niet alleen jezelf maar ook je organisatie blij. Mensen die op hun plek zitten presteren beter dan mensen die ongelukkig of verveeld zijn. Vaak zitten we echter vast aan overtuigingen of organisatiestructuren die ons enorm belemmeren in het ervaren of faciliteren van werkgeluk. Mijn persoonlijke missie is om werkgeluk te verankeren in de bedrijfscultuur, voor iedere organisatie die dat echt wil. Het is allemaal niet zo ingewikkeld, je moet alleen wel vertrouwen hebben (lees hieronder) om écht aan de slag te gaan. Dat betekent ook bekende structuren, overtuigingen en soms mensen los laten. Door met Field of Faith ook organisaties te helpen kan meer impact maken: een bedrijf dat werkgeluk in zijn cultuur heeft verankerd, werkt dat als een olievlek op iedereen die daar werkt. 

Field of Faith

Vertrouwen in mezelf stond centraal in het herstel van mijn burnout, maar dat geldt iedereen die een verandering of groei teweeg wil brengen. Of je nu uit je burnout wilt komen of juist meer plezier uit je werk wilt halen. Vertrouwen is ook de tegenhanger van angst. Waarin angst je meestal tegenhoudt je leven te 'leven', laat vertrouwen je juist gaan, het laat je doen i.p.v. overdenken. Het laat je fouten (durven) maken en om daarna weer op te staan: kortom het laat je LEVEN! En dat gun ik jou ook. 

 

Toen ik Amsterdam net had verruild voor mijn roots in het mooie Limburgse heuvelland, liep ik met mijn pasgeboren dochter door de velden liep ging ik nadenken. De velden hadden een eindeloze horizon. Velden staan symbool staan voor zaaien en oogsten, groei en eindeloze mogelijkheden.

Zo is Field of Faith geboren. Ik wil jou graag helpen te groeien, jou de zaadjes laten planten en deze te oogsten, om jezelf zo het vertrouwen te geven om al je gewenste doelen te behalen. Want zonder vertrouwen, zet je geen stappen:

"Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg".

bottom of page