top of page

nice to meet you.


Rachelle Hensgens-Kock (MSc)
geboren te Heerlen maart 1988

getrouwd met Martijn 

moeder van Noah ('20) en Pippa ('21)
opleiding

 

ME IN A FEW WORDS:

ondernemend enthousiast ZORGZAAM aanpakker realistisch nerd nuchter 
LUISTERAAR
VERBINDER praktisch 
vertrouwelijk ambitieus doortastend 
empathisch  LEVENSGENIETER betrokken  PEOPLE-PERSON creatief 
YIN-YOGI 
sales-tijger optimist
 

my story.

Hoe is het mij in godsnaam gelukt om in een kleine 2 jaar tijd, twee kinderen op de wereld te zetten, te verhuizen van Amsterdam naar Sittard, ons nieuwe huis te verbouwen naar praktijk ruimte, mijn baan als key account manager om te gooien naar het ondernemerschap èn twee opleidingen af te ronden? Tja, denk alles bij elkaar, mijn verhaal.... ik neem je mee.

Ik neem je mee naar Amsterdam, waar ik tien jaar lang gewoond heb. Mijn leven speelde zich af in een snelle stad, met een baan bij een grote Amerikaanse corporate waar targets leading waren. Met die hoge werkdruk, veel sociale activiteiten, een nieuwbouwwoning én bruiloft in de planning ging het mis. Door mijn perfectionisme en de drang om iedereen te vriend en tevreden te houden, ging ik te vaak en langere tijd over mijn grenzen heen. Ik belandde in een burnout. Achteraf ben ik dankbaar, want dit was een les voor het leven. Door deze ervaring, heb ik vertrouwen in mezelf teruggekregen. Ik besefte dat ik verantwoordelijk was voor mijn eigen gedrag en dus ook mijn leven. Ik leerde mijn grenzen te stellen en mijn eigen energie te bewaken, zodat een leven kan leiden waarin ik leef vanuit mijn eigen waardes en doelen - een leven gebaseerd op dingen die ik écht belangrijk vind en mij daardoor dus geluk en zingeving opleveren. 

Coaching

Tijdens het herstel van mijn burn-out heb ik naast een psycholoog ook een coach aan de hand genomen. Mijn coach maakte me bewust van de keuzes die ik in het leven had en – nog belangrijker – ik kreeg vertrouwen dat ik zelf deze keuzes kon maken. Wow, wat een eye-opener, geluk heb je grotendeels zelf in de hand! Ik ging mij steeds meer verdiepen in psychologie en onze collectieve zoektocht naar geluk. Door verschillende cursussen, boeken en podcasts werd mij steeds duidelijker dat ik deze kennis wil delen, maar nog liever mensen wil helpen ook dit vertrouwen in zichzelf te voelen en geluk te vinden. Grappig hoe het verleden dan opeens weer terugkomt, in mijn afstudeerscriptie heb ik namelijk onderzocht welke factoren effect hebben op het geluk (baantevredenheid) bij werknemers. En nu ben ik weer terug op dit pad: wat maakt mensen, jou, nu écht gelukkig? Om jou hierin te kunnen ondersteunen in je leven, ben ik terug de schoolbanken ingedoken voor de opleiding tot professioneel coach. 

Reiki

Ik ben altijd een gevoelig persoon geweest. Ik geloof dat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn; zeker bij mij was dit altijd zichtbaar. Ik was dat kind dat zoveel zin had in het schoolreisje dat ze op de dag van de reis ziek was. Ik was de romanticus die op haar eigen honeymoon de eerste twee dagen ziek in bed lag. Maar ook kon ik fysiek echt ziek zijn (hoofdpijn, misselijk) als ik een pitch verloor of een boze klant had. Reiki kwam in mijn leven tijdens het herstel van mijn burn-out en heeft mij op energetisch niveau ondersteuning geboden in het loslaten van emoties en gedachten, mezelf te beschermen tegen energieën en prikkels van buitenaf. Het voelde als thuiskomen en is sinsdien de aanvulling op mijn leven om in balans te blijven.  Om mijzelf, maar ook anderen, te kunnen ondersteunen met ben ik ingewijd op level 1 & 2 in Reiki. 

Acceptance and Commitment Therapy

Toen ik net gestart was met mijn praktijk, werd ik door een relatie getipt over ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Eenmaal ingelezen was ik meteen enthousiast over de nuchtere insteek, maar vooral omdat deze vorm van gedragstherapie vanuit de wetenschap bewezen successen boekt. Ik heb ik mij dan ook meteen ingeschreven voor een opleiding in ACT. Tijdens de opleiding moest ik zelf ook diep gaan en heb ik nog beter leren voelen. Met mijn sales achtergrond kan ik alle kennis betreft ons brein (en dus ook mijn eigen gedachtes) goed 'verkopen'. Maar wat zit daarachter? Wat zit er bij mijzelf achter? En wat als je inziet dat de worsteling met je gedachtes, vervelende emoties en proberen controle hierover te krijgen zinloos is? In het begin een beetje eng, maar erna enorm verlichtend. Zonder deze worsteling met je gedachtes en emoties, komt 'de weg' namelijk vrij om je leven te leven naar je waardes en daar bijhorende doelen. ACT is een super waardevolle toevoeging aan mijn tools, om jou (maar ook mezelf) doelen te laten bereiken.

Field of Faith

Vertrouwen in mezelf stond centraal in het herstel van mijn burnout, maar ik denk dat dit bij iedereen die een verandering of groei teweeg wil brengen centraal staat. Of je nu uit je burnout wilt komen of juist meer plezier uit je werk wilt halen. Vertrouwen is ook de tegenhanger van angst. Waarin angst je meestal tegenhoudt je leven te 'leven', laat vertrouwen je juist gaan, het laat je doen i.p.v. overdenken. Het laat je fouten (durven) maken en om daarna weer op te staan: kortom het laat je LEVEN! En dat gun ik jou ook. 

 

Toen ik Amsterdam net had verruild voor mijn roots in het mooie Limburgse heuvelland, liep ik met mijn pasgeboren dochter door de velden liep ging ik nadenken. De velden hadden een eindeloze horizon. Velden staan symbool staan voor zaaien en oogsten, groei en eindeloze mogelijkheden.

Zo is Field of Faith geboren. Ik wil jou graag helpen te groeien, jou de zaadjes laten planten en deze te oogsten, om jezelf zo het vertrouwen te geven om al je gewenste doelen te behalen. Want zonder vertrouwen, zet je geen stappen:

"Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg".

bottom of page